NIEUWSBRIEF VLAAMS HOEVERUND EDITIE 48 FEBRUARI 2023


Herinnering oproep deelname leden bij degustaties in Colruyt winkels
Beste lid,
Zoals reeds aangekondigd, plant Colruyt 2 weekends eind maart/begin april met degustaties van het vrouwelijk rund aangeleverd door onze coöperatie Vlaams Hoeverund. -> Ze gaan hierbij ook de naam van onze coöperatie actief in beeld brengen naar hun klanten.
Om deze degustaties mee te bemannen en het verhaal van de lokale veehouders mee te vertellen aan de klanten verwacht Colruyt een 15-tal leden die willen mee het verhaal brengen. We hebben ondertussen al enkele leden die zich hiervoor hebben geëngageerd, maar zijn nog op zoek naar enkele bijkomende leden.
Het is ook duidelijk dat dit ons de opportuniteit biedt om ons kwaliteitsvol rundvlees in de kijker te zetten. Bovendien blijkt uit de gegevens die we van Colruyt hebben gekregen dat dergelijke degustaties wel degelijk tot extra verkoop van rundvlees leiden in de winkels (conform de pieken in de grafiek hieronder in maart en oktober 2022). Hetgeen dus positief voor onze afzet van extra koeien.
Evolutie verkoop vrouwelijk rund
Praktisch worden de degustatiedagen voorzien in volgende weekends:
° 24 maart en 25 maart
° 31 maart en 1 april
We vragen u dus als geïnteresseerde lid om aan te geven welke dag haalbaar is voor u. Dit mag u melden aan info@vlaamshoeverund.be vóór vrijdag 10/02/2023. Geef ook zeker je voorkeur-Colruytwinkel door, alsook of je in de voor- en/of namiddag wil deelnemen.
Je wordt dan achteraf nog op de hoogte gebracht van de definitieve planning.
Alvast bedankt!
Het bestuur