Nieuwe prijsaanpassing stieren en koeien
Beste lid,
Er beweegt de voorbije weken heel wat bij de retailers en in de prijsvorming van het rundvlees. Zoals aangegeven in onze vorige nieuwsbrief zijn we in overleg gebleven met Colruyt omtrent de vergoeding van onze aangeleverde dieren. -> Dit resulteert in een nieuwe prijsverhoging voor de stieren en koeien van 0,30 euro/kg.
Concreet blijven de prijzen van de stieren en koeien gedifferentieerd in functie van de karkaskwaliteit. De beoordeling van de karkaskwaliteit zal gebeuren door de Colruyt-aankoper (niet de classificatie op IVB!). Dit zijn de nieuwe prijzen vanaf levering voorbije week (week 20 februari):
STIEREN
Prijs vanaf levering 20/02
KOEIEN
Prijs vanaf levering 20/02

 • karkas
  6,78 euro/kg
 • karkas
  6,65 euro/kg
  = karkas
  6,68 euro/kg
  = karkas
  6,55 euro/kg
 • karkas
  6,58 euro/kg
 • karkas
  6,45 euro/kg
  Gezien het feit dat de recente discussies en prijsaanpassingen toch heel wat impact betekenen zowel voor Colruyt als voor ons als vleesveehouders, voorzien we binnenkort een teams-vergadering om wat meer duiding te geven rond de recente prijsaanpassingen. Ook vanuit Colruyt zal hier wat bijkomende achtergrond gegeven worden.
  De toelichting voorzien we specifiek voor onze leden van de coöperatie; een datum en link voor deze vergadering worden u eerstdaags nog bezorgd.
  We zijn er van overtuigd dat we met deze verhogingen ook een meerwaarde voor u als lid van Vlaams Hoeverund kunnen realiseren. Uiteraard blijven we vanuit het bestuur dit verder van nabij opvolgen in overleg met Colruyt, want het is vooral belangrijk dat de prijsaanpassingen ook duurzaam zijn op termijn.
  Tot slot willen we met onze nieuwsbrieven u als lid van Vlaams Hoeverund informeren. We hebben vastgesteld dat onze nieuwsbrieven integraal openbaar circuleren op allerlei kanalen en groepen. Dit kan ons soms in een moeilijke positie brengen richting onze afnemers. Daarom vragen we u om onze nieuwsbrieven te behouden voor uw eigen informatie.
  Het bestuur
  Contactgegevens bestuursleden
  Johan Pattyn (voorzitter): algemene werking – 0486 95 43 91 – johan.pattyn@vlaamshoeverund.be Michiel Deroo: afzet – 0496 77 93 46 – michiel.deroo@vlaamshoeverund.be Kristof Deraedt: administratie (facturatie, boekhouding) – 0497 53 04 69 – kristof.deraedt@vlaamshoeverund.be Luc Poppe: financiën (betalingen) – 0479 29 69 25 – luc.poppe@vlaamshoeverund.be Jos Raeymaekers: samen-aankoop – Carbon Farming – 0496 83 22 73 – jos.raeymaekers@vlaamshoeverund.be Frieke Pollet: verantwoordelijke jongerenwerking – 0492 02 00 15 – polletfrieke@hotmail.com Hendrik Buysse (marktmanager): selectie en transport dieren – 0486 64 57 42 – hendrikbuysse1960@hotmail.com